Branddetectie

Deze systemen geven u een volledige en betrouwbare controle over het komen en gaan in uw gebouw.

 

[vc_row][vc_column][vc_tta_tabs][vc_tta_section title=”Algemeen” tab_id=”1448903757509-7c883d9e-65f9″][vc_column_text]

Een onmisbaar veiligheidsinstrument

Zowel voor particulieren als bedrijven is brandbeveiliging meer dan een luxe: ze is vandaag een onmisbaar instrument voor de veiligheid. De meeste ongevallen als gevolg brand kunnen worden vermeden indien men ze tijdig voorkomt.
ADL Security stelt al zijn ervaring tot uw dienst, afhankelijk van uw activiteiten en behoeften en in stipte naleving van de normen, om u te adviseren en het ideale materieel voor uw gebouw te installeren.

In de sector van de branddetectie worden twee grote technologieën gebruikt

Een systeem voor branddetectie omvat drie elementen:

 • De organen voor branddetectie (manuele alarmknoppen, automatische detectoren…)
 • De intermediaire voorziening (kabelsystemen…)
 • Een Controle- en Signalisatie-uitrusting, ook ‘signalisatiebord’ of ‘bedieningspaneel’ genoemd, die een alarm geeft wanneer het systeem wordt aangesproken, gestoord is of een brandalarm vaststelt.

Deze organen zijn aangesloten op lussen (of lijnen) die met de Controle- en Signalisatie-uitrusting verbonden zijn.

 • We moeten een onderscheid maken tussen twee grote families van detectiesystemen, volgens de aard van de informatie die tussen de bewaakte plaats en de Controle- en Signalisatie-uitrusting wordt uitgewisseld.
 • Wanneer de detectie op het geheel van een lus van detectoren plaatsvindt, spreken we van een ‘conventioneel’ systeem voor branddetectie.
  Omgekeerd spreken we van een ‘intelligent’ of ‘adresseerbaar’ systeem wanneer op eenzelfde lus verschillende detectiezones met één of meer detectoren worden geïdentificeerd en gelokaliseerd.

BOSEC-certificering

De toonaangevende certificering voor branddetectie is BOSEC (Belgian Organisation for Security Certification). ADL Security installeert materieel met de BOSEC-erkenning.
Raadpleeg voor meer details de pagina over de certificeringen[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Intelligent conventioneel systeem” tab_id=”1448903757695-35b852b4-ef3f”][vc_column_text]

Het principe van de conventionele branddetector

We noemen een systeem voor branddetectie ‘conventioneel’ als de detectie door middel van een lus van detectieorganen gebeurt.
Technisch beschouwd, bewaakt een Controle- en Signalisatie-uitrusting twee elektrische geleiders per detectiezone. Op elk van deze paren kunnen verscheidene detectoren worden aangesloten (rook, hitte of andere). Deze voorzieningen kunnen in serie worden aangesloten. De keten eindigt met ofwel een eindelijnweerstand (klasse B of 6), ofwel een retour naar het hoofdpaneel (klasse A of 4).
De aanschaf en installatie van een conventionele branddetectie is ongeveer de helft goedkoper dan die van een analoge detector. In de praktijk geniet deze oplossing de voorkeur voor kleinere sites, waar de lokalisatie van het alarm vrij eenvoudig is.

ADL Security installeert de producten van Inim Electronics, met als sterproduct de SmartLine020-4 EXT

Ons referentieproduct voor conventionele branddetectie is INIM. Dit is een in 2005 gesticht Italiaans bedrijf. Het is actief in de fabricage van elektronische componenten zoals antennes, schakelaars en golfgeleiders. Het sterproduct van Inim Electronics voor conventionele branddetectie is de SmartLine020-4EXT

Dit zijn zijn belangrijkste voordelen:

 • Verscheidene modellen beschikbaar: 2 zones, 4 zones uitbreidbaar tot 20, 4 zones uitbreidbaar tot 36.
 • Gecertificeerd volgens de norm EN54-2 / EN54-4. BOSEC.
 • Tot 32 detectoren per zone.
 • Tab Blussysteem SmartLetLoose / One (optie, goedgekeurd volgens EN12094-1).
 • Alarmuitgang 1 met bewaking (NAC)
 • 1 uitgang voor de inschakeling van communicatievoorzieningen (detectoren).
 • 1 uitgang met droog contact.
 • Een bijkomende vermogensuitgang.
 • Een bijkomende terminal voor elke zone, configureerbaar als: uitgang met open collector, ingang voor gasdetector met bewaking, ingang voor 4-20 mA interface.
 • Grafisch scherm met verlichting voor een eenvoudig beheer en de gebruikersinterface van de installatie.
 • Navigatietoetsen voor een vlotte toegang tot de functies van het grafische scherm

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Intelligente detectoren” tab_id=”1448903870472-8d512b63-3328″][vc_column_text]

Principe van het intelligente detectiesysteem

Net als bij de conventionele detectiesystemen bewaakt een Controle- en Signalisatie-uitrusting ook hier twee geleiders die voor de gegevensuitwisseling met elke detector (SLC) worden gebruikt . Elke SLC moet worden geprogrammeerd om herkend te worden door de PCP.
Dit type van installatie is ontegensprekelijk duurder dan een conventioneel detectiesysteem, maar is onmisbaar voor grote sites, waar een nauwkeurige lokalisatie van de brand met een conventioneel systeem te lang zou duren. Soms is het ook gerechtvaardigd voor kleinere gebouwen, bijvoorbeeld in het geval van een home of een ziekenhuis.
Omdat ze technisch complex zijn, kunnen analoge systemen alleen door erkende programmeurs worden geïnstalleerd.

Ons belangrijkste product in dit domein: het merk NOTIFIER van de groep HONEYWELL

NOTIFIER by Honeywell – een onderdeel van HONEYWELL International Inc., een groep met meer dan 500 diverse bedrijven in alle disciplines van de sector van de beveiliging – is een van de belangrijkste fabrikanten van systemen voor branddetectie ter wereld.

NOTIFIER is een pionier in de ontwikkeling van geavanceerde en geëvolueerde systemen voor branddetectie, van eenvoudige conventionele producten tot de meest complexe intelligente systemen met netwerking.

NOTIFIER presenteert een volledig gamma geïntegreerde oplossingen, aangepast aan de meest uiteenlopende installaties, waaronder legerbasissen, ziekenhuizen, universitaire campussen, industriezones, fabrieken, hotels en verpleeginstellingen.

NOTIFIER biedt een volledig gamma randapparaten voor brandalarm aan, zoals rookdetectoren, hittedetectoren, manuele posten, gasdetectoren en meldingsapparaten.

Het systeem NF3000

De intelligente centrale voor branddetectie NF3000 heeft een uitgebreid gamma technisch geavanceerde functies en installatiemogelijkheden.

Dankzij een moderne vormgeving en een waaier van esthetische opties geniet dit product sinds lang de voorkeur van eigenaren van installaties en van architecten. De NF300 is modulair ontworpen en dus geschikt voor een groot aantal toepassingen.

De centrale kan worden uitgebreid met verschillende communicatie-interfaces voor:

 • De overbrenging van informatie naar herhalingsborden
 • Een beheersysteem op afstand
 • De schakeling van meerdere panelen in een netwerk

De NF3K is een meertalige centrale. De centrale is gecertificeerd door BOSEC, LPCB en VdS volgens EN54-2, EN54-4 en EN54-13.[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][/vc_column][/vc_row]

  Vraag uw offerte aan

  Door dit formulier in te dienen, ga ik akkoord met het privacybeleid.

  010/40.20.08
  | © 2022 ADL Security SPRL/BVBA | Politique de confidentialité - Vertrouwelijkheidsbeleid | Powered by SF Concept